4 Ocak 2014 Cumartesi

Yumuşak Peynirli Poğaça Tarifi

yumusak-pogaca-tarifi-1Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi, kadınlar arasında yapılan günlerin en lezzetlisi poğaça, genellikle yumuşak yapılmamasından dolayı şikayet ediliyor. Fakat şimdiki tarifimizde yumuşak poğaça nasıl yapılır bunu öğreneceğiz.





Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • tuz
  • İnstant maya ya da yaş maya
  • Yumuşak kıvamlı olana kadar aldığı kadar un
Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • çörekotu ve susam
İçi İçin:
  • peynir ya da zeytin
Yapılışı: Ilık sütün içine yağ, tuz ve mayayı ekleyip yumuşak kıvama gelene kadar un ekleyip karışımı yoğuralım. Ilık ortamda kabarana kadar bekletelim. Kabarınca sıvı yağ yardımıyla küçük yumaklar yapıp ortasını açalım. Peyniri ya da zeytini koyup kapatalım. İster yuvarlak isterse rulo yaparak ay şeklini verelim. Üzerine yumurta sarısını fırça yardımıyla sürerek çörek otu ve susamı serpelim. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Soğuyunca afiyetle yiyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder