2 Ocak 2014 Perşembe

Kolay Ve Lezzetli Karnıyarık Tarifi


karniyarik-tarifi-1Karnıyarık, Türk mutfağının belli başlı patlıcan yemeklerinden biridir.Karnıyarık yemeğinde ana malzeme patlıcandır. Bunun yanında iç harcı için çeşitli malzemeler de kullanılır. Şimdi hep beraber mutfakların vazgeçilmez yemeği olan lezzetli bir karnıyarık yemeği yapalım.


Malzemeler:
  • 6 adet küçük boy patlıcan
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 adet domates
  • 8 adet yeşil biber
  • 4 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızıbiber
  • 200 gram çekilmiş et
Yapılışı: Öncelikle patlıcanları çizgili bir şekilde soyup yarım saat tuzlu suda bekletiyoruz. Bu işlemi yapmamızdaki amaç, patlıcanların yağ çekmemesini sağlamaktır. Patlıcanları suda beklettikten sonra kurulayın ve az yağda kızartalım. 6 adet biberi de aynı şekilde kızartalım. Daha sonra küp küp doğranmış soğanları da aynı tavada kavuralım. Kıymayı da ekleyelim ve bir süre kavuralım ve biberleri, küp küp doğranmış domatesi, tuzu ve baharatları da ekleyerek karıştıralım. Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dakika kaynatalım. Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirelim ve kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açalım ve malzeme ile patlıcanları dolduralım. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştıralım. Birer tane sarımsak ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyalım. Ayrı bir kapta bir kaşık salçayı bir kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökelim. Daha sonra 170 derece ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişirelim.
İsterseniz karnıyarık yemeğini pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta da pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder