Hayatımızı Kolaylaştıran Faydalı Bilgiler
Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytin yağı konmuş suda çok az haşlayın. Daha sonra istediğiniz küçüklükte doğrayın ve pilav yaparken içine katın. Pilavınız daha lezzetli olacaktır.
- Dondurduğunuz sebzelerin uzun bir süre tazeliklerini korumalarını istiyorsanız dondurmadan önce kaynayan su içerisine batırarak 2-3 dakika şok haşlama yapın, ardından hemen soğuk suya tutun. Suları iyice süzüldükten sonra naylon torbalara doldurup havasını alın ve dondurun.
- Kök ve yaprakları beraber yenilen sebzeler pişirilirken önce kökleri ince ince doğranıp tencereye konulmalı. Yaprakları ise daha sonra ilave edilmeli. Böylece besin değeri kaybolmayacaktır.
- Satın aldığınız balığı hemen pişirmeyecekseniz, parçalara ayrılmış olarak almayın. Temizlenmiş bütün olarak alın. Çünkü derisiz et zararlı bakterilere karşı daha açık ve duyarlıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder