1 Ocak 2014 Çarşamba

Yozgat Usulü Bulgur Tarifi

yozgat-usulu-bulgur-pilavi-tarifi-1Her yerin kendine özgü bir takım yemekleri vardır. Bu tarifte de aslında bildiğimiz bulgur pilavının Yozgat usulü ile yapılışını göreceksiniz.




Malzemeler:
  • Bulgur
  • Havuç
  • Tereyağı
  • Ceviz
  • Soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
Yapılışı: Kaç kişilik yapacaksak bu ölçüye göre yarım çorba kaşığı tereyağını eritelim ve içine ince doğranmış soğan ile rendelenmiş havucu biraz kavuralım ve daha sonra yıkanmış bulguru ekleyelim. Ocağın altını kısarak bir kaç dakika kavuralım. Daha sonra kaynar su ilave ederek pişmeye bırakalım. Cevizleri ince dövüp karabiber, kuru nane ve koymak istediğiniz kadar tereyağını pişmiiş pilava ilave edelim ve iyice karıştıralım. Çok az bir dinlenmeden sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder