1 Ocak 2014 Çarşamba

Köpüklü Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Türk kahvesi ilk olarak Türkler tarafından keşfedilmiştir. Kendine özgü köpüğü, lezzeti, kokusu ve tadı olan, telvesi ile ikram edilen tek kahve türüdür.
Türk-kahvesi-nasil-yapilir-kopuklu-1Kahvenin kökeni 14. yüzyıla dayanır ve Güney Habeşistan’dan tüm dünyaya yayıldığı belirtilir.
Türk kahvesinin birden çok yapım şekli vardır. Tercihe göre ister közde, ister kumda, isterseniz de ocakta yapabilirsiniz. Kahve yapmak için ihtiyaç olan malzemeler; kahve, su, fincan ve cezvedir.
Kahve yapmaya ilk olarak tercihe göre şeker kullanılacaksa cezveye şeker konulmakla başlanır. Daha sonra kaç fincan kahve içilecekse o sayıda tatlı kaşığı kahve ve su cezveye ilave edilir. Kısık ateşte yavaşça bir süre karıştırılır ve daha sonra karıştırma belirli aralıkla olur. Kahve kaynamadan hemen önce köpürmeye başlar ve bu köpükler kaşık yardımı ile eşit bir şekilde fincanlara paylaştırılır. Kaynadıktan sonra ateş kapatılarak fincanlara kahve doldurulur ve telvesi çökünce ikram edilir.
Bizim kültürümüzde kahvenin yanında lokum, çikolata gibi ikramlar yapılır. Ayrıca kahvenin yanında ikram edilen su, kahveye başlamadan önce içilir ki kahvenin gerçek tadı hissedilebilsin.
Günümüzde kahve hemen hemen dünyanın her yerindeki restaurantların menüsünde yer alan iki kahveden biridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder