
Asıl adı ‘
‘sütlü aş’‘ olan
sütlaç, zamanla Türk mutfağına girmiş tipik bir Rumeli tatlısıdır. Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında sayılabilecek bu tatlı, damak tadına göre kıvamı farklı olabilecekken asıl olması gereken ağza tek tek gelen pirinçler olmalıdır. Yapımı oldukça kolay olan bu sütlü tatlının yapımı aşağıdaki gibidir.
Malzemeler:
- 1 kg süt
- 1 su bardağı haşlanmış pirinç
- 2 su bardağı toz şeker
Yapılışı: Pirinçleri haşlayın ve süzün. Sütü tencereye alın. Daha sonra haşlayıp süzdüğünüz pirinçleri süte ilave edin. Toz şeker de ilave ederek koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder