28 Aralık 2013 Cumartesi

Bonibonlu Yaş Pasta Tarifi

bonibonlu-yas-pasta-1Bonibonlu pasta ile çocuklarınızı çok mutlu edebilir ve doğum günlerini bu renkli pasta ile kutlayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Muzlu puding
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 adet muz
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 2 paket sade krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk su
  • Yeteri kadar bonibon
bonibonlu-yas-pasta-2Yapılışı: Şeker ile yumurtayı iyice çırpın ve daha sonra diğer kek malzemelerini ekleyin. Kelepçeli kalıbınızı yağlayın ve tüm malzemeyi dökün. 170 derece fırında pişirin. Ara kreması için muzlu pudingi 2,5 su bardağı süt ile pişirin ve soğumaya bırakın. Muzları dilimleyin. Kek pişip soğuduktan sonra ikiye ayırın ve her iki parçayı da portakal suyu ile ıslatın ve pudingin yarısını pandispanyanın üzerine yayın. Muzları kremanın her yerine yerleştirin. Kalan kremayı da muzların üzerine dökün ve kekin diğer yarısını kapatın. Krem şantiyi hazırlayıp pastanın üzerini kaplayacak şekilde yayın. Son olarak da bonibon şekerler ile dilediğiniz gibi süsleyin. Pastanız servis için hazır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder